LifeStyle

Τα πιο απολαυστικά brunches στη Λεμεσό

Ας παραδεχτούμε όλοι πως το brunch έχει γίνει πλέον η αγαπημένη μας Κυριακάτικη συνήθεια. Υπάρχει κάτι πιο ωραίο από το να ξεκινάς την ημέρα σου με ένα απολαυστικό brunch παρέα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα? Φυσικά και όχι! Το brunch μπορεί αρχικά να ήταν μια συνήθεια που ξεκίνησε από την Αγγλία κατά τον 19ο αιώνα, παρ’ όλα αυτά έχει πλέον διαδωθεί σε πολλά μέρη του πλανήτη. Όπως ανέφερε ο William Grimes , το brunch στα αρχικά του στάδια αποτελούσε την εύκολη λύση για να αποφεύγετε το δύσκολο πρωινό Κυριακάτικο ξύπνημα και επίσης ήταν μια ευχάριστη και κοινωνική δραστηριότητα όπου οι άνθρωποι μπορούσαν να ανταλλάσουν ιδέες και να απελευθερώνονται από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Συνεπώς, εφόσον έχουμε υιοθετήσει για τα καλά την συνήθεια του brunch στη Κύπρο, αποφασίσαμε να σας προτείνουμε που μπορείτε να απολαύσετε το brunch της επιλογής σας και να περάσετε αξέχαστες στιγμές με την παρέα σας.

  1. Epsilon Resto Bar

Ένα από τα αγαπημένα μέρη για brunch είναι το Epsilon Restro Bar, στη περιοχή της Μαρίνας Λεμεσού. Η εξυπηρέτηση είναι πάντα άψογη και το προσωπικό πανέτοιμο να σου προτείνει την κατάλληλη επιλογή σύμφωνα με τις δικές σου προτιμήσεις. Συγκεκριμένα θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε τα απολαυστικά pancakes με φρέσκα μύρτιλα και σιρόπι σφένδαμου. Όπου πιστεύετε πως αυτό θα είναι υπερβολικό, τότε μια απλή επιλογή μπορεί να είναι τα pancakes με σοκολάτα και φράουλες ή τα τηγανιτά αυγά. Οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές σίγουρα θα σας φτιάξει την μέρα.

brunch2

2. Marina Breeze LoungeBar

Σε περίπτωση όπου θα προτιμήσετε να γευτείτε ένα  πιο chic brunch μπορείτε να επιλέξετε την ‘βεράντα’ του Marina Breeze LoungeBar στη περιοχή της Μαρίνας Λεμεσού και να περάσετε ένα αξέχαστο πρωινό με θέα την θάλασσα. Όταν η μέρα σου ξεκινά αγναντεύοντας την θάλασσα, τότε σίγουρα δεν μπορεί να στραβώσει. Λοιπόν, μια λατρεμένη επιλογή σε συνδυασμό με ένα ελληνικό καφέ είναι τα τηγανητά αυγά με ραβδωτό μπέικον. Απλό αλλά τόσο απολαυστικό όπου θα δώσει χρώμα στο Κυριακάτικο πρωινό σας.

brunch3

3. Καφενείο Χουζούρι

Για τους πιο κλασσικά παραδοσιακούς μας φίλους προτείνω να επισκεφτείτε το καφενείο Χουζούρι που βρίσκεται στα σοκάκια της περιοχής του κάστρου στη Λεμεσό. Η περιοχή του κάστρου είναι μια τέλεια επιλογή για χαλάρωση και ηρεμία. Εκεί υπάρχει το πιο παραδοσιακό κομμάτι του brunch και ονομάζεται το ‘Κυπριακό Μπούκωμα’. Το συγκεκριμένο συνήθως σερβίρεται σε μερίδα των δύο ατόμων και αποτελείται από ντομάτες, αγγουράκι, χαλούμι, τυρί, αυγά και παραδοσιακές κυπριακές ελιές. Δεν είναι πάντα προυπόθεση να ακολουθήσουμε ένα πιο εξωτικό και μοναδικό brunch. Οπότε, το Καφενείο Χουζούρι μπορεί να σας προσφέρει μια κλασσική και παραδοσιακή επιλογή που δεν θα σας απογοητεύσει.

brunch1

4. Blue Apple

Τέλος, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο θεσπέσιο brunch του Blue Apple στην περιοχή Σαριπόλου. Το Blue Apple εκτός από τις διασκεδαστικές νύχτες που μπορεί να σου προσφέρει, είναι και ένα ιδανικό μέρος για Σαββατιάτικο brunch. Ναι καλά ακούσατε, είναι ένα μέρος όπου προσφέρει χαλάρωση και θεσπέσια εδέσματα.  Στη συγκεκριμένη περίπτωση η καλύτερη επιλογή είναι το 3 course brunch option το οποίο αποτελείται από αυγά, ομελέτα, τοστ, λουκάνικα, φασόλια, χαλλούμι,  κρουασάν μπέικον και μαρμελάδα. Σίγουρα είναι μια επιλογή που θα εντυπωσιάσει εσάς και την παρέα σας.

brunch4

5. Boho Restobar

Το Boho Restobar προσγειώθηκε στα στενά της Λεμεσού για να δώσει μια ευχάριστη νότα τόσο στη πρωινή όσο και στη νυχτερινή μας ζωή. Είναι μια καλή επιλογή για να απολαύσεις το Κυριακάτικο brunch με τα αγαπημένα σου πρόσωπα εφόσον συνοδεύεται με ζωντανή μουσική. Το μενού απαρτίζεται από μια πληθόρα επιλογών όπως είναι η υγιεινή ομελέτα, τα αμερικάνικα pancakes, τα αυγά benedict με bacon, το κυπριακό πρωινό και το oat pancakes.

1236  1231234

Itsme_mariaxx