Imagine & Fly

Όταν έγινα μαμά

jordan

Πάει καιρός από τότε που έγραψα για τελευταία φορά.

Να όμως που ήρθε η ώρα να ξαναγράψω, όχι ένα απλό άρθρο αλλά το σημαντικότερο από όλα.

Να λοιπόν που ήρθε και για μένα η πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου, η στιγμή που έγινα μαμά. Σιγουρά δεν θα μπορέσω ούτε σε εκατομμύρια άρθρα να εκφράσω όλα όσα ένιωσα, βίωσα, έζησα όμως θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω ένα μέρος όλων αυτών.

Το δικό μου μέλι ήρθε στην ζωή στις 11 Αυγούστου 2021 στις 3:01 το πρωί. Νόμιζα πως τα είχα όλα υπό έλεγχο, νόμιζα πως ήμουν πανέτοιμη, νόμιζα πως όλα θα είναι τέλεια, νόμιζα… Κατάλαβα πως όσο έτοιμη και να ένιωθα τελικά ποτέ δεν θα ήμουν στο 100 τις 100, όχι γιατί είναι λάθος, έτσι είναι, και είναι απόλυτα φυσιολογικό, να θυμάσαι ότι όποιος σου πει το αντίθετο λέει ψέματα!

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον χείμαρρο συναισθημάτων που ένιωσα αντικρίζοντας το μικρό μας θαύμα. Αγωνια φόβος, χαρά, ευγνωμοσύνη, έγνοια, άγχος και μια καρδιά πλημμυρισμένη από αγάπη, και ακόμη λίγα σας λέω. Το αγοράκι μου ήταν κοντά μας, επιτέλους! Πόσες φορές ονειρεύτηκα αυτή την στιγμή.. άπειρες! Όλα πήγαν πολύ καλά και είχα μια υπέροχη πορεία από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι το τέλος! Παράπονο δεν είχα κανένα! Τι γίνετε όμως μετα? Γιατί κανένας δεν μας προετοιμάζει για το μετα? Γιατί δεν είναι το μετα σημαντικό? Γιατί κανένας δεν καταλαβαίνει? Γιατί όλοι αλλάζουν? Η μήπως είμαι εγώ που αλλάζω? Μήπως είμαι εγώ που ξυπνάω από έναν βαθύ ύπνο που ζουσα χρόνια? Μάλλον το τελευταίο…

Με σιγουριά η ωραιότερη περίοδος της ζωής μου, με σιγουριά η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου, με σιγουριά η σημαντικότερη περίοδος της ζωής μου και στο τρένο της περιόδου αυτής οι επιβάτες τις πολύ λίγοι, κατ’ ακρίβεια μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός μου χεριού. Στις νέες μανούλες: να είστε έτοιμες για τις μεγαλύτερες αλλαγές της ζωής σας!  

Δεν ήξερα ποτέ ότι μες την καρδιά μου θα μπορούσε ποτέ να χωρέσει τόση αγάπη για το δημιούργημα μας, για το παιδί μου, το αγόρι μου, το σπλάχνο μου. Όμως όπως πάντα όταν κερδίζεις πολλά ταυτόχρονα θα χάσεις και κάποια άλλα. Εγώ κέρδισα την ζωή μου, την ανάσα μου, το είναι μου, το σκοπό της ζωής μου, την ύπαρξή μου. Έχασα όμως αντίστοιχα, την ελευθερία μου, την ξεγνασια μου, την αφέλεια μου, το πρόγραμμα μου, και πολλούς ανθρώπους που νόμιζα ότι ήταν δίπλα μου κοντά μου. Όμως μη αγχώνεστε μανούλες μου, όλα αυτά ήταν συνειδητά και σίγουρα αξίζαν τον κόπο!

Σε όλους τους άλλους εκτός των μανούλων που θα διαβάζουν αυτό το άρθρο θέλω να πω τα εξής: Εάν θέλετε να συνεχίσετε να έχετε αυτήν την νέα μανούλα στον κύκλο σας, στην οικογένεια σας, στην παρέα σας, μην σκεπτείτε ούτε λεπτό ότι είναι μια άλλη απλά έγινε μαμά, συνεχίζει να είναι η φίλη σας, η αδερφή σας, η κόρη σας. Συνεχίστε να δείχνετε το ενδιαφέρον σας! Δείξτε το παρόν σας, το χριζόμαστε, ναι μπορεί να είμαστε απασχολημένες 24/7 όμως το να νιώθουμε ότι είστε κοντά μας μετράει, και θα βρεθεί ο χρόνος για να επανέλθουμε σε ένα μήνυμα η ένα τηλεφώνημα.

Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι όταν γίνω μαμά θα νιώσω την ίδια στιγμή μεγάλη μοναξιά. Όμως και πάλι θα πω αξίζει τον κόπο. Στην τελική βρε αδερφάκι μου όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και προσδοκιών. Ίσως εμένα αυτό ήταν το λάθος μου, έθετα υψηλές προσδοκίες όλα αυτά τα χρόνια.

Με τον ερχομό του μωρού μου βίωσα μια πληθώρα συναισθημάτων όχι όμως μόνο ευχάριστα και αποδεκτά συναισθήματα αλλά και συναισθήματα άσχημα που πολλές φορές ντρεπόμουν να εκμυστηρευτώ στον οποιονδήποτε. Η μητρότητα είναι πραγματικά μια μοναδική εμπειρία, πέρα όμως από την ευτυχία και την συγκίνηση, υπάρχει και η κούραση, η εξάντληση και τα προβλήματα. Λίγες ώρες ύπνου, άγχος, αγωνία γιατί αντιμετώπιζα και αντιμετωπίζω και θα αντιμετωπίσω, καταστάσεις που δεν ξέρω και δεν ένιωσα πριν αλλά και άλλα πολλά.

Ευχαριστώ λοιπόν εσάς που είστε δίπλα μου συνοδοιπόροι σε αυτό το υπέροχο ταξίδι που λέγετε μητρότητα. Ευχαριστώ τον ερωτά μου, τον άντρα μου που είναι πάντα δίπλα μου. Ευχαριστώ τον θεό που με αξίωσε να γίνω μάνα.

Αγοράκι μου, είσαι η ανάσα μου, η αγάπη μου, η ζωή μου, όλο μου το είναι, σε ευχαριστώ που με επέλεξες για μαμά σου. Να θυμάσαι ότι δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό τον κόσμο που δεν θα έκανα για σένα ψυχή μου.

Σε αγαπάω!