EcologyImagine & Fly

Αυρα μου…

Αυρα

Με αφορμή την πολύ σημαντική μέρα σήμερα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα συναισθήματα μου σχετικά με αυτό….

Πακγόσμια μέρα των ζώων λοιπόν σήμερα, μια μέρα γιορτής εξίσου σημαντική όσο και οι άλλες. Μια μέρα μου καλό θα ήταν, αν όλοι μπορούσαμε να κλέψουμε 10 λεπτά από την ημέρα μας και να διαλογιστούμε για αυτό το θέμα.

Σε αυτό το κείμενο δεν θα ήθελα να εστιάσω στα αρνητικά, ούτε στο γεγονός ότι κάποια ζώα υποφέρουν στα χέρια κάποιων ανθρώπων – τεράτων. Θα εστιάσω λοιπόν μόνο στα θετικά. Αυτοί που με γνωρίζουν πολύ καλά, ξέρουν πως είμαι μια τρελλή, όπως με αποκαλούν, γιατί δεν μπορούν να πιστέψουν στην πόση αγάπη τρέφω για τα ζώα και στο τι μπορώ και κάνω πολλές φορές για αυτά. Θα ήθελα αυτη την μέρα και αυτό το κείμενο να το αφιερώσω στην μεγαλύτερη μου αγάπη… και το όνομα αυτής, Άυρα…

Αυρα

Θυμάμαι την πρώτη μέρα που ειδωθήκαμε…σε ενα διαμέρισμα όταν ήρθα για πρώτη φορά να σε δώ και να σε πάρω μαζί μου. Είσουν τόσο παιχνιδιάρα και πολύ ζωηρή (όπως και τώρα δηλαδή! ). Σε κοίταξα και προσπάθησα να σε πιάσω, δεν ήθελες, αλλα αντιθέτως ήθελες να συνεχίσεις τα παιχνίδια σου, και απλά με κοίταξες παραπονιάρικα λέγοντας μου…” ασε με κατω! ”. Εκείνη την στιγμή κατάλαβα ποση επικοινωνία θα είχαμε, και είπα: ”Αυτήν θέλω! ” και από τότε ένας νέος έρωτας γεννήθηκε…

Σε πήρα αγγαλιά και φύγαμε. Θυμάμαι, είχα πάρει ρεπό για μία ολόκληρη εβδομάδα για να είμαι σπίτι μαζί σου μέχρι να συνηθήσεις στο καινούργιο σου περιβάλλον και για να μην νιώθεις μόνη. Μπορώ να πω πως πολύ γρήγορα είχες εξοικιωθεί. Από την επόμενη μέρα, μέχρι και σήμερα κάνεις ότι θέλεις, όπωτε το θέλεις και όπως το θέλεις! Με λίγα λόγια είσαι λίγο καλομαθημένη!

Αυρα

Συνδεθήκαμε από το πρώτο λεπτό και αυτό είναι ορατό. Πάντα μαζί, πάντα να θες την προσοχή μου και να αναζητάς τα χάδια μου. Ε καλά τώρα κολλητές έχουμε γίνει! Ναι καλά έχετε καταλάβει, για την Άυρα μιλάω… Την Άυρα μου, την δική μου Άυρα, την πριγκηπέσσα μου…

Δεν θα ξεχάσω ακόμα, την μέρα που έγινες μανούλα για πρώτη φορά! Ήθελες να βρίσκομαι συνέχεια κοντά σου, δίπλα σου, ξαπλωμένη και καθισμένη στο πάτωμα για 8 ολόκληρες ώρες…Δέν ήθελες να μένεις μόνη και κάθε φορά που έφευγα έτρεχες πίσω μου και άφηνες τα μωρά…Τα κατάφερες όμως και έγινες μια υπέροχη και τρυφερή μανούλα!

Αυρα

Μπορεί πολλοί να λέτε ότι οι γάτες δεν αγαπούν και είναι συμφεροντολόγες, όμως κάνετε λάθος! Και αυτή η αφιέρωση με τα πολύ λίγα παραδείγματα είναι μια καθαρή απόδειξη…

Αυρα

Ξέρω πως τα λόγια είναι λίγα και όσα και να θέλω να πώ ή να περιγράψω δεν μπορώ γιατι θα μου πάρει μέρες, μήνες ίσως και χρόνια…και αυτό το κείμενο πιστεύω εκφράζει την σχέση που έχει η κάθε Λεώνη με την κάθε Άυρα.

Αυρα

Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν θα ήθελα να πω στην Αυρίλια μου…

Για όλα τα πρωινά που με περιμένεις να σου ανοίξω την πόρτα του δωματίου μας για να ακούσεις το ” Ηi princess! How are you? ”.

Για όλα τα απογεύματα που περιμένεις να γυρίσω από την δουλειά για να πάρεις τις αγγαλίτσες σου.

Για όλα τα βράδια που μου κρατάς συντροφιά περιμένοντας να ανέβεις πάνω στα πόδια μου και να κοιμηθείς.

Για όλες εκείνες τις στιγμές που ένιωθα άσχημα και έψαχνα μια αγγαλιά ή ένα χεράκι και βρήκα μια ζεστή πατουσίτσα και μια χνουδωτή καρδιά.

Σε ευχαριστώ λοιπόν για όλα τα δάκρυα στις δύσκολες μου στιγμές, που μετέτρεψες σε γέλιο.

Εσύ έχεις νιώσει ποτέ τόση αγάπη? Να σε αγαπάνε δίχως τέλος? Χωρίς κανόνες και ανταλλάγματα? Αυτή η αγάπη, των χώων όλων γενικά, είναι ανιδιοτελής χωρίς ώρια και περιορισμούς! Είναι μια αγάπη μοναδική. Σε κοιτάνε, σε ακούνε, σε καταλαβαίνουν και σε προστατεύουν περισσότερο από κάθε άλλο. Είσαι ο ήρωας τους, το είδωλο τους. Το μόνο που θέλουν, είναι μια αγγαλιά και πολλή αγάπη, τίποτα άλλο…

Τέλος, ναι είμαι τρελλή και έτσι με αποκαλούν πολλοί. Δυστιχώς ανοίκω στην κατηγορία ανθρώπων που αγαπάνε τα ζώα περισσότερο από τους ανθρώπους και δεν συμπαθούν αυτούς που δεν αγαπούν τα ζώα.

Είμαι τρελλή αλλα ευτιχισμένη και πολύ τυχερή! Διότι γνώρισα αυτή την αγάπη και είμαι ευλογιμένη γι αυτό.

Ένα είδος αγάπης που θα έπρεπε να υπάρχει γενικά και με όλους μας προς όλους.

Αυρα

Τώρα κάθεσε στο αγαπημένο σου μαξιλαράκι και με κοιτας…τι κοιτάς? Ίσως νιώθεις ότι για σένα γράφω και είμαι τόσο σοβαρή… Γι αυτό Άυρα μου, σε ευχαριστώ για όλα αυτά που μου προσφέρεις καθημερινά. Για όλη σου την αγάπη και χαρά.

Σε αγαπώ για πάντα!

Λεώνη